úterý 20. května 2008

Moje osobnost

Na jedné stránce jsem našel spousty psychotestů. No uvádim vám jen výsledky! :)


1) Jste schopni rychle obnovit síly?

Obnovujete síly spíše rychle. Jste schopni bez problémů plynule vynakládat mimořádné úsilí. Problém spočívá spíše v tom, že máte tendenci nutit se k většímu výkonu, než je zapotřebí. To vás vede k přepínání sil a k riziku, že zkolabujete.

2) Vaše pohotovost v neobvyklých situacích

Řešíte neobvyklé situace stejně jako obvyklé, tedy s rozvahou. Když už vás něco zaskočí, nedáte to na sobě znát. Často v takových situacích improvizujete. Jste však raději, když jde vše podle plánu.

3) Co čekáte od partnerských vztahů?

Přátelský, ne však závislý typ,

4)Jak jste na tom s psychickou kondicí?

Mohlo by to být mnohem horší, ale také lepší. Zdá se, že nastal čas dopřát si malé radosti a odpočinek. Zkrátka udělat něco pro sebe dřív, než budete nervózní a bez nálady.

5)Test osobnosti


Ostatní tě vidí jako čerstvého(ou), živého(ou), pohledného(ou), zábavného(ou), praktického(ou) a vždy zajímavého(ou), někoho, kdo je neustále centru pozornosti, ale dostatečně vyváženě, nesobecky. Také tě považují za hodného(ou), ohleduplného(ou) a často trochu příliš štědrého(ou) s porozuměním; někdo, kdo je vždy obveselí či jim pomůže.

6)Váš partner a komunikace

Komunikace je pro vašeho partnera španělskou vesnicí. Možná se občas její náznak objeví, rozhodně však vašemu vztahu nevládne. Naučte ho to, nebo se raději seberte a ze vztahu odejděte. Zasloužíte si vztah, ve kterém se bude mluvit.

7) Váš partner a vaše přátelství ...

Ve vašem vztahu existuje přátelství, je ale potřeba jej více rozvíjet. Pokud se pohybujete na hranici s číslem 4, přemýšlejte, zda je vůbec možné se současným partnerem dále fungovat. Ptejte se, kde máte ve vztahu slabá místa, jaké nevyřčené skutečnosti bublají pod povrchem a na vztahu pracujte. Aby váš vztah byl založen na silném přátelství, je zapotřebí odpovědět alespoň 6x kladně.

8) Jaké pudy ve vás dřímají?

Tento test je inspirován (převzali jsme fotografie a terminologii) podobným testem od Lipóta Szondiho, maďarského psychiatra z 19. století, který chtěl odhalovat skryté sklony osobnosti podle sympatií a antipatií, jež v lidech vyvolávaly fotografie psychopatů. Vycházel z principu „svůj k svému“ a z poznatku, že na druhých většinou nejvíc nesnášíme to, co se nám nelíbí na nás samých a co potlačujeme.

Existují dva způsoby potlačení:

* Popření: Úplně odmítneme své skryté sklony a kompenzujeme je tím, že se začneme chovat zcela opačně.
* Sublimace: Skryté sklony nahradíme sociálně přijatelnějšími, nebo dokonce užitečnými postoji, uměleckými aktivitami, koníčky...


nerozhodl jsem se mezi dvemi :)

Vybrali jste si schizofreničku


Potlačené sklony: izolovanost, špatné vnímání tělesných hranic, nedostatečné ovládání těla. Zježily se vám vlasy při pohledu na ty mrtvé oči a obličej bez výrazu? Poznáváte v nich totiž své vlastní démony – „nezájem o sociální vztahy a omezený rejstřík citů“.

Popření: Věříte na setkávání s lidmi, výměnu názorů, společnost.

Chodíte hodně mezi lidi. Vaše zapojení mezi lidi však často neprobíhá k vaší spokojenosti, kontrastuje s vaším bídným intimním životem. V hloubi duše se cítíte pořád osamělí. Vaše vztahy zůstávají na povrchu, jsou odosobněné, nemají „šťávu“, chybí v nich skutečné city. Ve skutečnosti vlastně druhé nepotřebujete, nepotřebujete s nimi žít.

Sublimace: Ve všem, co souvisí s intelektem, nebo v individualistických činnostech, jako je hudba, čtení, meditace. Své sklony můžete rovněž nasměrovat do nějaké mysticko-sportovní vášně (trekking, horolezectví...) nebo do zážitků, které vás oprostí od společnosti lidí (plavba osamělého mořeplavce kolem světa, odchod do kláštera...).

Vybrali jste si ženu v depresi


Potlačené sklony: pochybnosti o vlastní hodnotě, pocity méněcennosti a viny.

Je-li pro vás tato neškodná bytost ztělesněním toho nejhoršího, znamená to, že jste v podstatě hluboce smutní a pesimističtí, ale nedáváte to najevo.

Popření: Uvolněný a bezstarostný typ extravertní osobnosti.

Někdy opravdu veselá kopa. V každém okamžiku z vás čiší dynamičnost, sebedůvěra a optimismus. Občas se projeví podráždění, špatná nálada a podivné návaly smutku (syndrom smutného klauna). Někdy také můžete působit podezřívavě a nevraživě.

Sublimace: Svého duševního utrpení se zbavujete tím, že se staráte o utrpení druhých (ošetřovatel, psycholog...). Anebo se uplatníte v náboženství či v boji za dobrou věc.


ale bral bych spis tu ctyrku :)

9) Máte sklony k depresi?

Jde o těžkou depresi, která vám může způsobit velmi vážné problémy v životě. Návštěva lékaře je nezbytná.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Naprosto nesouhlasim s bodem 2 a tou poslední sublimací...jinak je až děsivý, jak tě odhadli. Člověk, co potřebuje bohatý společenský život, je rád středem pozornosti, upadá do nálad pod psa...atd atd,dlouhej seznam. Sedí to na tebe, jak ty špatný stránky, tak yt dobrý. Náš extrovertní chodící problém, jak by řekl kdosi:D A umim si živě představit, jak asi vypadala schizofrenička a žena v depresi:-P
Kde jsi to našel? Pošli odkaz:)

Anonymní řekl(a)...

Btw co se týče těch vztahů, můžeš si sám dělat psychologický posudky, neboť by byly dosti blízký tomu, co ti řekli oni:D