neděle 12. dubna 2009

Býk

Znamení: zemské, chladné
Vládce znamení: Venuše
Povaha: melancholická
Šťastná léta: 27, 28, 31-45
Soulad se znamením: Štír, Kozoroh
Souvztažná barva: tmavě zelená
Souvztažný kov: měď
Podřízená část těla: oblast krku
Kámen znamení: achát, smaragd, malachnit, chryzokol, růženín, korál, avanturin
Šťastná čísla: 7, 49, 175, 1225
Šťastný den: středa
Šťastná květina: pomněnka
Duchovní ochránce: Hermes
Příjemná vůně: vrbina

Charakteristika: Lidé narození v tomto znamení jsou obdařeni velkou vytrvalostí a rozhodností, silnou vůlí a energií. Bývají přející a umělecky nadaní. Býci se na svět dívají převážně z praktického hlediska. Vytrvale a neúnavně sledují cíle, které si stanovili. Mají vřelý vztah k přírodě a velké pochopení pro umění. Obklopují se pěknými věcmi a rádi si užívají slastí života. Někdy se ale mohou zdát uzavření a málo přístupní. Býci většinou nespěchají a jsou opatrní. Uznají-li ale užitečnost nějaké věci, dokážou se plnou energií zasadit o její uskutečnění. Setrvávají na svých stanoviscích a nejsou rádi, když jim do toho někdo mluví. Přestože býci dovedou vychutnávat život plnými doušky, jsou při tom dobrosrdeční a snaží se pomáhat slabším. Sami dovedou ocenit láskyplné zacházení. Největším nebezpečím pro ně samé může být jejich svéhlavost. Neradi naslouchají varování a mohou na to doplatit.

Zdraví: Býci mívají silnou konstituci, jsou odolní, ale někdy odmítají pečovat o své zdraví. Příčinou jejich zdravotních potíží může být přílišná konzumace jídla a pití a nedostatek pohybu. Jejich nos, hrdlo a uši bývají citlivé k infekcím. Bolesti krku a ztuhlost krku může souviset s partnerskými či pracovními problémy.

Pracovní předpoklady: Býci vynikají v zaměstnáních, kde je třeba klidných, praktických schopností a rozhodnosti. Nejprve si udělají dokonalý přehled o situaci a potom začnou usilovně a vytrvale pracovat. Rádi pracují samostatně svým tempem a potřebují k tomu příjemné prostředí. Snaží se dosáhnout dokonalosti. Potřebují dobré finanční ohodnocení, aby uspokojili své náročné potřeby. Mohou pracovat v přírodě, v zemědělství nebo ve stavebnictví. Všude uplatňují cit pro harmonii. Často se živí i uměním.

Láska: Pro Býky je láska přirozená jako dýchání. Ženy Býci mají snášenlivou, mírnou povahu. Jsou příjemné, praktické a velice hezké. Partnery si vybírají pečlivě a s rozvahou. Jsou dobré hospodyňky, ale vyžadují materiální uspokojení. Muži Býci bývají dobří manželé. Jsou věrní, spolehliví, domáčtí a jsou rádi pány ve svém domě. Jsou velmi vášniví, i když toho často moc nenamluví. Někdy se pod klidným zevnějškem skrývá bouřlivý temperament. Dobří partneři pro Býka jsou Blíženci, Raci, Ryby, Panny, Berani, Kozorohové. Menší konflikty jsou možné se Lvy a Štíry. Nepříznivý je vztah s Vodnářem.

Když to tak čtu, je pro mě pár věcí potom u tebe záhadou ...


5 komentářů:

zazvorek řekl(a)...

Co dodat.Některý věci jsou jakoby záznam mýho chování, sedí to přesně. A některý...seděly kdysi. Seděly, ale ty časy jsou pryč a já doufán, že se ještě vrátí...

Ikary řekl(a)...

doufani nikam nevede

nebel(r) řekl(a)...

Když už sem z neznámého důvodu dáváš charakteristiku znamení, bylo by dobrý dát všech 12, ne jen vybraný. působí to divně, a pro ty kdo tu nejsou zvlášť. A taky nevím, jaký má účel to sem jen tak zkopírovat, spíš kdybys to skládal dle svých zkušeností a znalostí o astrologii,takhle je to fakt bez přínosu:)si to může každý přečíst na horoskopy.cz a jiných portálech

Ikary řekl(a)...

ja vim ze se tim citis urazena za tu nejsi, ale davam jsem znameni ktere mi jsou nejak blizka a nevim proc bych je sem davat nemel :-)

ja o astrologii nevim nic, z velky casti je to suprova paveda a zkopcil jsem je opravdu odtamtud a dal je sem protoze jednoduse chci :-D na tom nic spatneho neni :-)

Nikoch řekl(a)...

Taky nemůžeš věřit všemu, že =)