neděle 12. dubna 2009

Panna

Znamení: zemské
Vládce znamení: Merkur
Povaha: melancholická
Šťastná léta: 21-27, 60-64
Soulad se znamením: Býk, Kozoroh
Souvztažná barva: pestrá
Souvztažný kov: rtuť
Podřízená část těla: střeva, slezina,slinivka břišní
Kámen znamení: jantar, tygří oko, citrín, karneol, jaspis, safír, lazurit, beryl, sardonyc
Šťastná čísla: 8, 64, 260, 2080
Šťastný den: úterý
Šťastná květina: bez
Duchovní ochránce: Artemis
Příjemná vůně: jalovec

Charakteristika: Lidé narození ve znamení Panny jsou praktičtí, rozvážní a v životě se snaží řídit zkušenostmi, a to nejen vlastními. Panny bývají racionální a kritické. Milují pořádek a přesnost a patří k největším nepřátelům zmatku, chaosu a ledabylosti. Jsou mnohostranně nadané. Snaží se postupovat maximálně prakticky. Dovedou rychle rozeznat, co je dobré a špatné, potřebné a nepotřebné. Rychle také postřehnou každou chybu. V jejich myšlení převládá analytický přístup. Zabývají se různými maličkostmi a podrobnostmi, takže se snadno stane, že ztratí celkový přehled o určitém dění a unikají jim souvislosti a celkový smysl. Lidé narození ve znamení Panny projevují zájem o podrobnosti a tajemství ze života druhých. Není to ani ze soucitu ani ze snahy tyto informace zneužít, ale z neukojitelné zvědavosti. Panny mohou působit skromným dojmem. Ve skutečnosti však mají samy o sobě to nejvyšší mínění. K největším chybám těchto lidí patří sobeckost, cynismus a také nerozhodnost.

Zdraví: Panny mívají dobré zdraví, především proto, že samy o sebe úzkostlivě pečují a věnují značnou pozornost zdravému životnímu stylu. Jejich představivost však často vyvolává zbytečný strach z nehod a nemocí. Někdy předstírají nemoc nebo skutečně onemocní v případě, že se chtějí vyhnout nějakým nepříjemnostem. K nejcitlivějším místům patří nervová soustava a střeva. Léčebným prostředkem bývá pobyt v přírodě.

Pracovní předpoklady: Lidé ve znamení Panny jsou velmi efektivní, pečliví a svědomití pracovníci, kteří zvládnou i nejnáročnější úkoly. Jsou dobří v logice, důslednosti a disciplíně. Potřebují najít práci, která by jim dávala pocit důležitosti a užitečnosti. Pro jejich motivaci a výkonnost je důležitý pocit, že práce je užitečná a významná, i když jsou pouze malou součástí pracovního kolektivu. Skvěle se uplatní v oboru finančnictví, jsou dobrými účetními, analytiky, statistiky, ale také právníky, učiteli nebo konstruktéry. Svou přesnost mohou uplatnit jako optici či hodináři.

Láska: Panny mívají dvojí tvář a skrývají v sobě mnoho protikladů. Na jedné straně jsou chladné, na druhé straně však velmi citlivé a vnímavé. Při výběru partnera jsou velmi opatrné a náročné. Proto někdy zůstávají osamělé. Ve skrytu duše touží po upřímném, čistém a ryzím vztahu, ale bojí se hlubokých citů a neumějí je vyjádřit. Ženy bývají spolehlivé a vtipné manželky. Muži se dobře starají o své zdraví i o pořádek v domácnosti. Panny hledají partnera, kterého by si mohly vážit. Jsou šťastné s Váhami, Kozorohem, Štírem, Býkem, Rakem a Lvem. Hůře se snesou se Střelcem, Rybami a Blíženci.

3 komentáře:

Maudinka řekl(a)...

A u chudinky Panny žádný komentář, tss :P Vždyť jsou to taková milá stvoření :D teda, až na ty šílené mouchy co mají (viz já O:-) )

nebel(r) řekl(a)...

panny jsou buďto super nebo úplně nejhorší osobnosti,co se člověku postaví do cesty. osobně mam zkušenost s oběma skupinama:)některé miluji a některé..radši neřeším:D

Ikary řekl(a)...

Radsi nechci vedet kam patrim ja :-D ja kdyz se podivam na sebe nebo na mamku tak oni jsou rozporuplny samy v sobe vic nez je zdravo, coz pri me blizkosti k vaham je pomerne problem protoze mam takovou tu upornou snahu po rovnovaze ktera si odporuje i se zdravim rozumem :-D