středa 9. července 2008

Myšlenková plastelína

Včerejší den přinesl do televizí koncentrovanou ukázku mentální úrovně odpůrců protiraketové obrany. A byla to přehlídka beznaděje.

Křesťanský myslitel Odilo Štampach se hrozí toho, že protiraketová obrana naruší strategickou rovnováhu mezi USA a Ruskem, která se prý připravovala „celá desetiletí“. Štampach si nevšiml, že ta rovnováha už se zhroutila v roce 1989, díky čemuž jsme se vysmekli z ruské zóny a on může chodit do televize.

Redaktor Britských listů v souvislosti s ministryní Riceovou poznamenal, že v televizi právě dávali pohádku, v níž se „černá čarodějnice“ snáší ke strašákovi v zelí. Vtipné, jen co je pravda, a co teprve až bude prezidentem Obama! Vůdce hnutí Ne základnám Tamáš přirovnal včerejší den k počátku nacistické okupace.

Tito lidé jsou ochotni podle potřeby věřit úplně všemu, anebo nevěřit vůbec ničemu. Věří sice, že Írán nevyvíjí jaderné zbraně a balistické rakety, ale nevěří, že americká technologie funguje. Věří ovšem, že jde o útočnou zbraň. A stále se dožadují přesnějších údajů.

Tato nekonečná plastičnost myšlení může mít nečekané důsledky. Pokud se Obama stane americkým prezidentem a rozhodne se v protiraketové obraně pokračovat, velká část dosavadních odpůrců zjistí, že má vlastně pravdu.,,


Martin Weiss Lidové noviny


Dodám jen, že byla podepsána smlouva jež má vést k ratifikaci radarové stanice v ČR .

Otevřeně podporuji tuto akci, stavbu a systém. A díky demokracii to mouhu vyjádřit aniž bych byl perzekuován stran vlády systému jednotlivců.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hezkej závěr:D pobavil mě odstavec, kde se psalo o narušování rovnováhy mezi Ruskem a USA. Ještě jsem nedočetla onu větu a už jsem si říkala: "Copak tu nějaká rovnováha někdy byla?" A pak koukám a v další větě řekl autor vlastně to samé:D
Zajímavý je taky to, že ve stejnej den začali Íránci zkoušet rakety dlouhýho doletu... a že Kreml musí mírnit výroky svýho velvyslance:D je to jedna velká šaškárna a hlavním pierotem je tu Rusko a jeho paranoia.

Ikary řekl(a)...

Je to neco mnohem horsiho nez paranoia ... je to snaha o navraceni vlivu v oblasti, kterou oni porad povazuji za svoji sferu vlivu. Stale si mysli se maji pravo rikat statum byvaleho V bloku co smeji a co nesmeji. Minimalne by radi aby to takopetovne bylo. Jenze CR ze vsech byvalych statu Sovetskeho vazalskeho bloku patri do zapadni zasti evropy, ( polohou kulturou naturou mentalitou narodnim slozenim ) coz potom dava prednost zarazeni se k spojenectvi s USA ( DOBROVOLNEM ) ktere semusi jistou formou naplnovat. BUde tu radar.. USA si ho nenenchaji sebrat .... ( v SRN jsou tankove a letecke zakaldny NATO a USA ) .

Anonymní řekl(a)...

Je pravda, že Rusko si stále myslí, že má co mluvit do věcí států, který k němu dřív patřily...To, že Čr je z nich nejvíc napřed a že jeho zařazení k Východu byl velikej omyl, to už tak nějak přestává vidět. Vždycky jsme byli spíš Západ. Co rozvoj za první republiky? Je smutný, že musíme poslouchat někoho takovýho. A že se z toho stal boj mocností a ne spolupráce na obranu proti zlu vzdálenějšímu. Že ještě pořád nemáme uklizeno na vlastním dvorku a handrkujeme se "na svém". A ačkoliv víš, jakej názor na USA mám, pořád radši budu péct s nima než s Ruskem:)

zejzen řekl(a)...

Mimo téma :-) :
nejdříve jsem obrázek v záhlaví jen zběžně přelítla očima ... a až po chvíli mi došlo, že tu dívku odněkud znám.:D
Povedená změna:-)

Anonymní řekl(a)...

zejzen: Je to děsivý, co?:D Nojo, je ze mě mediálně slavná osobnost:D:D

zejzen řekl(a)...

zazvorek: můžu dostat autogram?:D
Na ... ruku?:D

Anonymní řekl(a)...

Klidně i na....nohu:D:D